Kruidentuin en Knuckles range 8-8

8 augustus 2025 - Kandy, Sri Lanka

De dag begon vroeg. Al om 7.15 uur zat iedereen aan het ontbijt, na een verfrissende duik van Mason. De lange reis naar Kandy kon beginnen.

Onderweg maakten we een stop bij een kruidentuin. Hier kregen we uitleg over alle planten en konden we medicijnen en crèmes kopen die hier gemaakt waren. Na een lichte lunch in een heel gezellig restaurant begon het echte werk de wandeling door de Knuckles Range.

De hike was een flinke uitdaging. Meer dan 2,5 uur lang klommen we over rotsen, klauterden we door smalle paden en liepen we door rijstvelden. De paden waren op sommige plekken zo smal dat je je voeten precies achter elkaar moest zetten. Mason gleed uit en kreeg een natte voet. Tijdens de tocht zagen we zelfs een lange slang, vlak naast onze voeten! Het scheelde maar een haartje of Amy en Danny hadden een grote dragon fruit op hun hoofd, gelukkig riepen we en konden ze hem net ontwijken. Ook hebben we in de rijstvelden nog gepicknickt dit was een bijzondere ervaring. Gelukkig verdween de zon achter de wolken, wat de temperatuur van ruim 25 graden iets aangenamer maakte. Na dit avontuur leek de beklimming van de Pidurangala Rock van van de week hier niets bij.

De reis naar het hotel in Kandy duurde nog een uur. De kinderen doken direct het zwembad in, een perfecte afsluiter van een lange en avontuurlijke dag. Over een uur wacht het avondeten in het hotelrestaurant.

de foto’s & een filmpje van vandaag zijn ook weer toegevoegd

1. Tom:
    8 augustus 2025
    Jammer, dat jullie zo weinig leuke doen en zien, nee echt, wat een belevenis moet deze vakantie voor jullie vieren zijn
  2. Steef:
    9 augustus 2025